Waarom is (op tijd) schilderen zo belangrijk?

Het belang van het bijhouden van schilderwerk is drieledig: schilderen heeft zowel een functionele, een cosmetische als een hygiënische functie. Wij delen graag onze expertise met u over dit onderwerp.

Functionele functie van schilderwerk
De belangrijkste functie van verf is de bescherming van houtwerk. Een oude verflaag biedt niet de gewenste bescherming. Dit kan houtrot, lekkage en dure reparaties tot gevolg hebben. Door de verflaag stelselmatig te onderhouden worden onnodige herstelkosten voorkomen. Als de kozijnen bovendien zo glad en strak zijn dat het vuil er na een regenbui vanaf spoelt, blijft uw schilderwerk langer goed.

Ook is het belangrijk het binnenschilderwerk goed te onderhouden. Zo blijft de vochthuishouding in balans en wordt het hout goed beschermd.

Vergelijk het onderhouden van houtwerk maar met het onderhoud van een gebit. Het beste is om eerst uw tanden te poetsen zodat u geen gaatjes krijgt, en niet andersom.

 

Cosmetische functie van schilderwerk
Een huis of een bedrijfspand is meestal het duurste materiële bezit en daarom is het belangrijk dit goed te onderhouden. Een goed geschilderd pand straalt namelijk kwaliteit uit. Daarnaast kan er door van kleur te veranderen een hele andere woning ontstaan. Ook zal het pand bij eventuele verkoop een hogere waarde hebben wanneer het houtwerk goed is onderhouden. Ten slotte, en dit is misschien wel het belangrijkste, verdient uw pand het om te stralen!

Ook binnen is de cosmetische functie belangrijk. Hier brengt u immers de meeste tijd door. Het is prachtig om mooi gespoten deuren en kozijnen te hebben. Om het plaatje compleet vervolgens te maken, kiest u voor een afwerking van uw wanden en plafonds die helemaal naar wens is. Door gebruik van de juiste kleuren krijgt u daarnaast meer energie en inspiratie!

Twijfelt u nog over de kleurkeuze? Wij kunnen u helpen met kleuradvies op maat.

 

Hygiënische functie van schilderwerk
Het bijhouden van uw schilderwerk is ook belangrijk voor de hygiëne. Stelt u zich eens voor. De kitvoeg van uw keukenraam is beschimmeld en de micro-organismen wandelen zo in de polonaise het aanrecht op. Of uw badkamerplafond zit vol met zwarte puntjes. Wist u dat u hierdoor schimmels en bacteriën binnen kunt krijgen die ongezond zijn voor de mens, en bijvoorbeeld een allergie kunnen veroorzaken?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het hygiënische belang van goed onderhouden schilderwerk. Daarnaast is glad en strak schilderwerk natuurlijk veel makkelijker schoon te houden om zo ook hygiëne beter te waarborgen.

Meer informatie
Tijdig de vakman raadplegen en minimaal twee keer per jaar het verfwerk reinigen met een professionele reiniger verlengt de levensduur van de verf. Wilt u meer weten over het onderhoud van uw schilderwerk of geheel vrijblijvend een offerte opvragen? Wij helpen u graag.