Tips om te besparen op de onderhoudskosten van uw schilderwerk

Schilderen is meestal een arbeidsintensieve klus. Daarom kiezen veel mensen er voor om een schilder in te huren. Echter brengt een schilder kosten met zich mee. U vraagt verschillende prijzen aan bij verschillende bedrijven en kiest daarvan de goedkoopste! Toch?

De goedkoopste schilder is niet altijd de beste optie

Nee! In ons vakgebied zien wij vaak dat goedkoop duurkoop is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een goedkope schilder geen kwaliteit kan leveren, maar het verschil tussen een normale prijs voor de klus en een hele goedkope schilder is vaak te groot. Hij zal waarschijnlijk minder tijd en zorg besteden aan het voorbereidende werk en het schilderen zelf en zal zodoende een minder resultaat bewerkstelligen. En dat is zonde, want als het schilderwerk goed is aangebracht moet u er heel wat jaren tegenaan kijken. Kijk dus bij het vergelijken van de verschillende offertes niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat u er voor terug krijgt.

  • Let op de volledigheid van de offerte. Is er niks vergeten, zitten alle kosten er bij in?
  • Luister naar het advies wat de schilder u geeft bij de opname.
  • Staat er netjes beschreven welke materialen de schilder gebruikt?
  • Let op uw gevoel: wie vertrouwt u meer ten aanzien van het uitbesteden van het schilderwerk?

Kies niet altijd voor de lage prijs op korte termijn, maar kies voor een duurzamere oplossing. Schilderwerk wat 6 jaar in plaats van 4 jaar mee gaat hoeft in 12 jaar maar twee keer in plaats van drie keer geschilderd te worden!

Nog enkele tips om te besparen op de onderhoudskosten van uw schilderwerk

Er zijn naast de beste offerte ook nog enkele andere factoren die u een hoop geld kunnen besparen.

Tip 1. Kies een schilder uit uw regio

Wanneer u een schilder zoekt is het handig een schilder uit uw directe omgeving te benaderen. Deze schilder hoeft minder ver te reizen en dat kost dus logischerwijs minder geld. Ook de nazorg of een eventueel servicebezoek na langere tijd is makkelijker wanneer de schilder in de buurt woont. 

VK | Onderhoud is gevestigd in Spierdijk en wij werken bij voorkeur in een omgeving van 25km rondom onze vestiging. 

Tip 2: Des te meer schilderwerk, des te aantrekkelijker de prijs

Als u een schilder laat komen voor één deurtje of één kant van het huis, zal dit een dure en niet zo efficiënte klus zijn. Wanneer u echter al het schilderwerk laat uitvoeren, of zelfs combineert met buren kan de schilder lekker efficiënt aan het werk gaan en dat zal u uiteindelijk kosten besparen. De schilder heeft namelijk bijvoorbeeld toch al zijn steiger staan.

Tip 3: Bereidt zelf voor wat u kunt voorbereiden

Maar de schilder komt toch schilderen, dat is toch zijn werk? Als de schilder de klus komt opnemen kijkt hij vaak hoe veel ruimte er om het huis is, dit vergemakkelijkt het uitvoeren van het werk. Zorg er dus voor dat van tevoren de bosjes gesnoeid zijn en bankjes en terrassen van de gevel af staan. Daarnaast is het belangrijk het schilderwerk schoon te houden. Als het schilderwerk bij de opname erg smerig is, dan zal de schilder in de offerte meer tijd opnemen voor schoonmaken van het hout, dit zijn kosten die u had kunnen voorkomen.

Extra: laat het buitenschilderwerk in de winter uitvoeren


Tegenwoordig zijn de materialen zo goed en de schilders zo getraind dat ook het buitenschilderwerk in de winterperiode uitgevoerd kan worden. Ook dit kan u geld besparen. Het plannen van de klus is misschien wel wat lastiger, maar zeker in de dichtbebouwde gebieden is het inhuren van de winterschilder een hele goede optie.

Bovenstaande geldt des te meer voor binnenschilderwerk. Schilders moeten het in de zomer verdienen. Wanneer u een schilder vraagt een grote binnenschilderklus in de zomer uit te voeren betaalt u hoogstwaarschijnlijk een stuk meer dan wanneer de schilder dezelfde klus mag uitvoeren in de winter. Dit heeft te maken met de vraag en het aanbod.